Snabbkurs med chefen!

Igår var jag på Hjärtat för att lära mig lite mer om Lightroom. Det var Jonas som hjälpte mig. Måste säga att mitt huvud var ett ända virrvar igår när jag kom hem, så mycket information som jag skulle komma ihåg. Dock har saker och ting börjat falla på plats efter en god nattsömn och jag har fått svar på allt jag ville veta.
Det känns awessommmeee!
Denna fick genomgå en retusch i LR, förebilden är förfärlig men resultatet blev ju någorlunda.

Ikväll åker vi ett gäng in på Holiday för att kika lite hockey, jag är inte insatt för fem öre men man kan ju alltid agera gott sällskap!
 

Min dag med iphonen

Idag har jag för första gången någonsin jobbat för Manpower. Hjälpte till i backen och såg till så att ingen korsade under kabinbanan medan en helikopter försökte slå is från linan.
Här ser ni hur det såg ut, solsken och tjusig utsikt.
 
Efter jobbet hälsade jag på Pertis på grillen. Han var..fin.
 
Detta åt jag till middag. Fruktansvärd bild men även fruktänsvärt gott.

Ikväll tänkte jag fota självporträtt, men jag gör nog det imorgon. Istället myser jag ner mig i sängen och kollar Kungarna av Tylösand.
 
 
 

Trivial pursuit

Har suttit och sett Project runway Sverige de senaste timmarna. Gårkvällen bjöd på trevligheter på Country club så ikväll tar jag det piano. Om allt går min väg sitter jag ikväll och spelar sällskapsspel.
 
 

dos från idag!


Hemma i kläppen


Idag har jag varit ute i backen med Per, Johan & Ida. Backen var bra men lite isig på vissa ställen. Galet skönt att komma sig ut iallafall!
 
IKväll ska jag nöta Lightroomboken som jag fick av mina päron i julklapp.

Godkvälls

Sitter och försöker hålla ögonen öppna efter denna tv-kväll som passerat.
Tv3 har leverarat kan jag lova och nu försöker jag titta på Paradise hotel Norge. Går väldigt segt dock, vårt internet har sparvel om kvällarna.
Imorgon gör vi backen osäker, bokstavligt talat.
Hade gött mannar!

En sväng förbi skutan

Idag har jag och Frida rockat backen. Det var väldigt skönt att komma ut i friska luften efter gårkvällen i soffan.
 
Trots lill-lördag idag ställer vi biran på hyllan och släpar troligtvis med oss Per till Holiday club för lite biljard.
Ha en trevlig kväll allihopa♥

Kloningsstämpel(S)

Satt och kollade igenom mina julbilder och hittade denna.

Jag tyckte den var fin men julgranen bortanför bordet gör så att blomman tappar lite fokus, Därför testade jag att ta bort den.
Här har ni resultatet. Lite slarvigt men om man inte stirrar sig blind på alla småfel duger den faktiskt.

Jag har använt mig till stor del av kloningsstämpel men även spegelvänt en del av bilden för att få bort julgranen. Jag tog även bort störande saker så som skuggan från lampan och ventilationen(eller vad det nu är).

NL

Det här med nyårslöften är jag i vanlig ordning helt värdelös på. Det brukar alltid vara något i stil med äta mindre godis, träna mer och bla bla. Sånt strunt som jag aldrig håller haha.

Denna gången är det dock annorlunda.

I år mina vänner ska jag sätta sprätt på fotohjärnan.
Jag älskar ju det! Dock är jag så dålig på att verkligen ta mig tid för att få en riktigt härlig bild eller sätta en annorlunda redigering. Men detta ska jag ändra på, jag VILL lära mig mer och jag KOMMER att lära mig mer.
Jag fick en lightroombok i julklapp av mamma och pappa. Så nu skall jag lära mig hur det programmet fungerar. Jag har hört att det är riktigt bra vad gäller både ordning och redigering.
Jonas Kullman som jag extraknäcker som fotoassistent för jobbar mycket i det programmet. Jag tror jag ska be han om en liten kurs i hur man går tillväga med allting.
 
 

Julbild!

Foto : Moi

jag tycker att bilden ovan är rätt stökig, det är så mycket detaljer överallt som stör litegrann. Men o-andra-sidan är det ju precis vad julen är. Lite stökig och härlig!

För att få ljus-effekten på bilderna har jag använt mig av ett stjärnfilter. Dock är det såklart inte ett måste för att få till bilden sådär, lång slutartid funkar också.

Nyårs 2012/2013

Gårkvällen var helt fantastiskt kul. Jag träffade både nära och kära men även en massa nytt folk.
Jag och personerna nedan lagade 3(2)-rättersmddag hemma hos mig och Frida i Kläppen, sen bar det av till huset bredvid för en massa festligheter.
 
 
Som ni ser syns ingen efterrätt på bilderna, det är för att vi blev så otroligt mätta. Vi skippade det helt enkelt. Men tanken var att vi skulle äta päron med blockchoklad i ugn.


Fotografering

Bilder
Min kamera utrustning
Natur bilder
Porträtt bilder

Personligt

Allmänt
Lisa Nilsson

Övrigt

Tips & trix
illustrationer
Redigering
Frågor & svar
RSS 2.0